Nederlandse Fluit Academie en het Conservatorium van Amsterdam komen samen!

Zaterdag 24 maart wordt een speciale dag voor Neflac: het eerste combi-concert van het Neflac Ensemble in samenwerking met een conservatorium! Normaal gesproken vindt tijdens een combi-concert namelijk een samenwerking plaats tussen het Neflac Ensemble en een fluitdocent met zijn/haar leerlingen. Maar bij dit combi-concert zal het Neflac Ensemble samenwerken met de HELE fluitafdeling van het Conservatorium van Amsterdam (CvA)! Zo wenst Neflac talent en ervaring te bundelen en daarmee een fantastisch concert te organiseren waarbij jong talent, studenten en topprofessionals samen op het podium staan. Het zal een erg gevarieerd concert worden, waarmee het publiek in aanraking wordt gebracht met fluitensembles en fluitorkest, en de grote variatie in fluitmuziek.

Voor mij wordt dit concert extra speciaal. Sinds mijn 14e doe ik regelmatig mee aan Neflac activiteiten. Ik heb niet alleen de Zomer- en Winteracademies veelvuldig bijgewoond, maar ik heb sinds de oprichting in 2011 ook vaak meegespeeld in het Neflac Ensemble. Daarnaast studeer ik al vanaf mijn 16e aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann. Nu, op mijn 22e, komen Neflac en het CvA voor het eerst samen in een concert! Hoe leuk is dat!

Het zal een groots fluitspektakel worden! Het Neflac Ensemble speelt natuurlijk hun eigen programma. Dit wordt aangevuld met verschillende grote en kleine ensembles van de fluitafdeling van het CvA. De studenten van Marieke Schneemann, Kersten McCall en Vincent Cortvrint zullen bijvoorbeeld Vermont Counterpoint van Steve Reich ten gehore brengen. Als kers op de taart zal Emily Beynon met haar collega’s van het Koninklijk Concertgebouw Orkest spelen!

Al met al belooft het dus een bijzonder concert te worden. Zorg dat u erbij bent, want het concert is ook nog eens helemaal gratis! Zaterdag 24 maart 2018, om 15:30u in het Conservatorium van Amsterdam (Oosterdokskade 151, Amsterdam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *