Biografie


Mirna Ackers werd op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot de Sweelinck Academie voor jong toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann. Inmiddels heeft ze daar afgelopen jaar haar bachelor afgerond met een 9. Momenteel studeert ze in het eerste jaar van de master bij Kersten McCall (Koninklijk Concertgebouw Orkest). Naast haar conservatoriumopleiding studeert Mirna ook Musicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Twee jaar lang was Mirna de eerste fluitiste van JeugdOrkest Nederland (JON) o.l.v. Jurjen Hempel. In september 2016 werd ze geselecteerd door het JON om mee te spelen in het ‘Side by Side’ project van het Koninklijk Concertgebouw Orkest tijdens de ‘RCO Opening Night 2016’. Momenteel is Mirna lid van het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Antony Hermus.

Mirna heeft diverse prijzen gewonnen. In 2018 won ze zowel de juryprijs als de publieksprijs in de nationale selectie van het EuroConcours Dwarsfluit en mag ze Nederland in oktober vertegenwoordigen op de Lions European Music Competition 2018 te Skopje. Daarnaast is Mirna ook laureaat van het Prinses Christina Concours. Masterclasses volgde zij onder andere bij Jacques Zoon, Felix Renggli, Emily Beynon en Peter-Lukas Graf. Naast haar concerten vindt Mirna tijd om zich muzikaal in te zetten voor charitatieve doelen waar ze met haar optredens geld inzamelt, zoals voor Stichting KIKA en Learn2Learn.