Fluitiste Mirna Ackers geniet van veelzijdigheid en verenigt haar passie voor muziek, haar liefde voor arrangeren en haar achtergrond als musicologe in haar concerten. Zij maakt deel uit van het Canal City Flute Quartet, waarvoor ze alle arrangementen maakt. Daarnaast remplaçeert Mirna regelmatig in orkesten, zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Camerata RCO, waarvan onlangs de CD Salon (presque sans violin) [Gutman Records CD192] is uitgebracht.

Een belangrijke ervaring voor haar was het soleren van het Fluitconcert (3e deel) van Jacques Ibert met de Webern Kammerphilharmonie o.l.v. Vladimir Kiradjiev tijdens het isaFestival 2019 van de Universiteit voor Muziek en Podiumkunst Wenen. Na het winnen van de auditie voor dit soloconcert is ze intensief begeleid door Maria Fedotova (Orkest van het Mariinski Theater) in de voorbereiding voor dit concert.

Mirna heeft bij Marieke Schneemann en Kersten McCall (KCO) gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Piccolo lessen volgde zij bij Vincent Cortvrint (KCO). Masterclasses volgde zij onder andere bij Jacques Zoon, Felix Renggli en Emily Beynon. Naast haar concerten vindt Mirna tijd om zich muzikaal in te zetten voor charitatieve doelen waar ze met haar optredens geld inzamelt, zoals voor Stichting KIKA en Learn2Learn.