Joshua Weilerstein dirigeert Amerikaans programma

Onder leiding van Joshua Weilerstein verklankt het Nederlands Philharmonisch Orkest de diversiteit van de Amerikaanse samenleving, met muziek van Gershwin, Copland, Florence Price en Derrick Skye. Marc-André Hamelin soleert in Rhapsody in blue, Gershwins spectaculaire ‘jazzconcerto’.

Amerikaanse muziek van Copland, Price en Skye

Aaron Copland is een van de belangrijkste grondleggers van de Amerikaanse muziek. Onder leiding van Joshua Weilerstein speelt het orkest zijn Appalachian Spring suite voor orkest. De negentiende-eeuwse componist Florence Price was de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke componist die een opdracht kreeg van een groot Amerikaans orkest. Haar muziek verdween na haar dood in de vergetelheid, maar krijgt nu weer het verdiende podium. Derrick Skye voegt West-Afrikaanse ritmes, Hindoestaanse klassieke muziek en muziek uit de Balkan toe aan de minimalistische muziek van John Adams.

Marc-André Hamelin speelt Rhapsody in blue

George Gershwin verbindt in zijn Rhapsody in blue jazz met klassieke muziek. De beroemde zwiepende klarinetopening, swingende en pakkende jazzriffs, gestopte trompetten en virtuoze pianopartij maken het een ijkpunt in de Amerikaanse muziek. Pianist Marc-André Hamelin, die door The New York Times een bijna bovenmenselijke techniek wordt toegedicht, is een gedroomde solist in deze muzikale vuurwerkshow.

Datum

12 mei 2023
Expired!

Tijd

20:00

Meer info

Meer informatie
Philharmonie Haarlem

Locatie

Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11, Haarlem
Website
https://www.theater-haarlem.nl/
Categorie

Organisator

Nederlands Philharmonisch Orkest
Website
https://www.orkest.nl/
Meer informatie