Fluitiste Mirna Ackers geniet van veelzijdigheid en verenigt haar passie voor muziek, haar liefde voor arrangeren en haar achtergrond als musicologe in haar concerten. Momenteel maakt ze zowel als fluitist en als organisator deel uit van het Zemlinsky Chamber Orchestra, en is ze medeorganisator van Flutopia dat evenementen voor amateurfluitisten organiseert. Op het gebied van kamermuziek heeft Mirna een langdurige samenwerking met pianist Vital Stahievitch. In het seizoen 19/20 was Mirna als academist verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest, waar ze nu nog zeer regelmatig remplaceert. Daarnaast heeft ze als remplaçant meegespeeld in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest en het Noord Nederlands Orkest.

Een belangrijke ervaring voor haar was het spelen in de familie-opera Een Lied Voor De Maan van Mathilde Wantenaar, bij De Nationale Opera en Opera Zuid. In deze opera wisselde Mirna niet alleen tussen fluit, altfluit en piccolo, ook had zij een acteerrol als spitsmuis wat met lof werd ontvangen: “Blijft over […] het uitstekende instrumentale ensemble, waarbij fluit- en piccolo-iste Mirna Ackers zich ook een ras-comédienne betoonde.” (Neil van der Linden/Basia Con Fuoco). Ook speelde zij als eerste fluit mee in andere familie-opera’s van De Nationale Opera: Operetta Land van Steef de Jong (2022) en De Jongen Die Te Snel Groeide van Gian Carlo Menotti (2019).

Tijdens haar studie speelde Mirna in de belangrijkste jeugdorkesten van Nederland: het JeugdOrkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel en het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Antony Hermus. Namens deze orkesten heeft ze meegespeeld in een aantal projecten en tv-programma’s, zoals Aria (Omroep Max 2021), het Side-by-Side- project van het Koninklijk Concertgebouw Orkest (RCO Opening Night 2016), het Kerst Muziekgala (AVROTROS 2016) en het Kinderprinsengrachtconcert (AVROTROS 2015).

Mirna heeft bij Marieke Schneemann en Kersten McCall (KCO) gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, en ze studeerde Musicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Piccololessen volgde zij bij Vincent Cortvrint (KCO). Masterclasses volgde zij onder andere bij Jacques Zoon, Felix Renggli en Emily Beynon. Naast haar concerten is Mirna actief als marketeer en organisator in de culturele sector.