Al bijna 10 jaar vormen Vital en Mirna een fluit-piano duo. Wat begon als een éénmalig uitvoering op het Prinses Christina Concours, groeide uit tot een langdurige samenwerking. Mirna en Vital hebben al veel recitals gegeven door heel Nederland.

Blije gezichten na ons eerste corona-proof concert op 7 juni 2020.

Pianist Vital Stahievitch werd in 1980 in Minsk, Wit-Rusland, geboren. Hij studeerde aan Nationale Muziekcollege (1999) en Rijksmuziekacademie van Wit-Rusland (2004) met Zoja Katsjarskaja af. Later is hij aan het Conservatorium van Amsterdam (2007, MMus, cum laude, met Hakon Austbo) en aan de Universiteit van Amsterdam (2009, MA, met Naum Grubert) afgestudeerd. Vital won prijzen op internationale en nationale concoursen in Minsk, Vilnius, Amsterdam, Antwerpen, Taranto, Marianske Lazne en Utrecht. Hij speelde in de meest Europese landen, maar ook in de VS, Mexico en Japan.

Vital heeft een breed en gevarieerd repertoire. Hij speelt graag Mozart, Chopin, Schubert, Schumann, Brahms, Prokofiev en Rachmaninov. Vital speelt ook graag stukken van Wit-Russische componisten van verschillende eeuwen.

Sinds 2012 werkt Vital Stahievitch als correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ga naar www.stahievitch.com voor meer informatie.